faq

Veelgestelde vragen

Duidelijke antwoorden op nog betere vragen van onze klanten.

Wat is homii’s app?

homii’s app is een monitoring app die u kunt gebruiken om de stookkosten van uw appartement te monitoren. homii ontvangt het individuele warmteverbruik per woning van het meetbedrijf (zoals ista of Techem) en leest het verbruik van de collectieve ketel uit van het gehele gebouw. Op basis daarvan berekenen wij uw stookkosten en houdt u grip op uw uitgaven.

Waarom zou ik homii’s app gebruiken?

Een monitoring app kan u helpen om het warmteverbruik van uw woning te verminderen en geld te besparen. Door te zien hoeveel warmte u verbruikt en hoeveel dit kost, kunt u tijdig maatregelen nemen om dit bij te sturen.

Worden de bedragen in homii’s app ook gefactureerd?

Nee, homii’s app geeft u een indicatie van de stookkosten. De eindafrekening wordt opgesteld door het warmte meetbedrijf (zoals ista of Techem). Echter, de indicatie die homii u geeft zal in de meeste gevallen overeenkomen met de uiteindelijke afrekening zolang de aan ons geleverde data - bijv. warmte meetgegevens, verdelingen en gemeten gasverbruik - correct is.

Is homii’s app moeilijk te gebruiken?

Nee, homii’s app is gemakkelijk te gebruiken. Onze app heeft een gebruiksvriendelijke interface en stap-voor-stap instructies - in de door u ontvangen flyer - om u te helpen bij het gebruiken van de app. Als u hulp nodig heeft, kunt u ons ook bellen (+31202610176) of mailen (info@homii.app).

Zijn er kosten verbonden aan homii’s app?

Dit hangt ervan of u een huurder bent of een eigenaar (en lid bent van een vereniging van eigenaren). Indien u een huurder bent, betaalt uw verhuurder (vaak woningcorporatie) de kosten van homii’s app. Indien u een eigenaar bent en lid van een VvE, dan betaalt u indirect via uw VvE voor homii’s app.

Kan ik mijn verwarming regelen met homii’s app?

Nee, homii’s app monitort uw stookkosten. Met homii’s app kunt u niet uw radiatoren of vloerverwarming bedienen. Zorg ervoor dat u zelf uw radiatoren en vloerverwarming uitschakelt als u de woning verlaat.

Werkt homii’s app ook bij blokverwarming?

Ja, homii’s app is speciaal ontworpen om de warmtekosten van appartementen te monitoren die aangesloten zijn op een collectieve ketel (blokverwarming). De app rekent de - door het warmte meetbedrijf zoals ista of Techem - gemeten warmte om naar euro’s zodat u weet waar u aan toe bent.

Hoe bespaar ik op mijn stookkosten?

Er zijn veel manieren om warmteverbruik te verminderen in huis. Milieu Centrale heeft een goed overzicht gemaakt van tips om warmte te besparen: https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/duurzaam-verwarmen-en-koelen/bespaartips-verwarming. Met 4 makkelijke tips verwarm,de thermostaat op 15 graden. Ook Ymere heeft goede tips gedeeld online voor het besparen op stookkosten: https://www.ymere.nl/ik-huur/grip-op-de-energierekening/tips-waarmee-u-gas-kunt-besparen/.